Nakoupili jste více pečiva, než dokážete spotřebovat? Šup s ním do mrazničky dříve, než se znehodnotí a zcela zbytečně tak poputuje do odpadkového koše.
Pravda, lp 30.08.2021 07:00 chléb, pečivo, bageta, pekárenské výrobkyFoto: Shutterstock
Pečivem neplýtvejte, vydrží i v mrazničce dlouhé týdny.
Zaprvé je třeba myslet na to, aby bylo pečivo putující do mrazničky dobře zabalené, aby v chladu nevyschlo, chléb si dobře zabalený uchová svou vůni. V závislosti na mraženého jídla jsou na mrazení ideální hliníkové fólie či misky z této fólie nebo mrazicí sáčky.
pepier na pečení, hospodyňka, žena, pečení, kuchyň
ČTĚTE VÍCE
Skvělý trik! S pečícím papírem už bojovat nebudete, takto přesně ‚sedne do misky či na plech
Chléb – ať už celý nebo krájený, by se měl obalit do hliníkové fólie, aby se zamezil přístup vzduchu. Chléb tak zůstane měkký a nevyschne, zároveň ho ochráníte před pachem jiných potravin v mrazničce.
pepier na pečení, hospodyňka, žena, pečení, kuchyň
ČTĚTE VÍCE
Skvělý trik! S pečícím papírem už bojovat nebudete, takto přesně ‚sedne do misky či na plech
I v sáčcích je možné chléb či rohlíky zamrazit, ale třeba dbát na to, aby v sáčcích nezůstal vzduch, následně ho pevně uzavřete. Chléb vydrží v mrazničce 4-6 měsíců, nakrájené kousky 1-3 měsíce, rohlíky 2-4 měsíce. Pokud skladujete pečivo v mrazničce příliš dlouho, mohou se na něm vytvořit skvrny a námraza, které výrazně sníží kvalitu skladovaného pečiva.
V mrazničce je nejlépe skladovat zcela čerstvé pečivo, aby bylo po rozmrazení opět jako čerstvé. Pozor, dříve, než ho zamrazíte, musí být zcela vychlazené. Nové zásoby pečiva ukládejte v mrazničce až za starší zásoby, abyste měli přehled, které pečivo má z mrazničky vybrat jako první.